Snu før det smeller! her er signalene du bør lytte til

snu før det smeller! her er signalene du bør lytte til Apr 14, 2024

Håper du har det bra og at du har startet dagen din med god energi. Det er søndag, og denne dagen markerer ikke bare slutten på en uke, men for meg er den også begynnelsen på en ny uke. Denne uken vil jeg ta opp et tema som er veldig viktig for meg personlig, og jeg ser at det er noe som ofte kommer opp både i terapitimene med klientene mine og blant studentene mine: slitenhet og utbrenthet.

La meg introdusere deg for “Mia”. Mia er en venn av meg som alltid har vært utrolig hardtarbeidende og dedikert til jobben sin. Hun elsker det hun gjør og legger alltid hjertet sitt i alt hun tar på seg. Men den siste tiden har jeg lagt merke til at Mia virker mer sliten enn vanlig. Hun har begynt å slite med søvnen, har lite energi og virker stadig mer stresset.

Da jeg snakket med Mia, fortalte hun meg at hun føler seg overveldet av alt ansvar og forpliktelser og alt mas og fjas som hun må gjøre, både på jobb og hjemme. Hun føler at hun konstant prøver å strekke seg for å nå alle forventningene men klarer ikke å strekke til, hun prøver og prøver men likevel føler hun seg aldri helt på topp, energien er veldig lav og hun er tvers sliten inntil margen.

Det var først da jeg fortalte Mia om noen av tegnene på begynnende slitenhet og utbrenthet at hun begynte å innse alvoret i situasjonen. Hun hadde ikke engang tenkt på at søvnproblemer, mangel på energi, mangel på sex lyst, vonter her og der og økt stress kunne være tegn på at kroppen hennes var i ferd med å si ifra. Men nå begynner hun å forstå hvor viktig det er å lytte til kroppen og ta signalene på alvor.

Jeg tror mange av oss kan kjenne oss igjen i Mias situasjon, og jeg vet ALT om fordi jeg har gått på smell, ikke bare en gang med to ganger. 

Livet kan være utfordrende, og det er lett å glemme å ta vare på oss selv når vi har så mye å gjøre. Men det er viktig å huske at vi ikke kan hjelpe andre eller oppnå hva vi ønsker oss i livet  hvis vi ikke tar vare på oss selv først.

Så hva kan Mia og alle oss andre gjøre for å bekjempe slitenhet og utbrenthet? Det er ikke noen enkel løsning, men jeg tror det starter med å lytte til kroppen og sjelen vår. 

Her er Mias historie, og det er viktig å lære av hennes erfaringer. Hvis du kjenner deg igjen i noen av tegnene hun opplevde, som søvnproblemer, mangel på energi og økt stress, og du har kort lunte, smerter i kroppen når du jobber for mye eller stresser,  kan det være et tydelig signal fra kroppen din om at det er på tide å bremse og lytte mer til kroppen din. Ta deg tid til å sette grenser, prioritere søvn og hvile, og søke støtte fra venner og familie. Husk at det å ta vare på deg selv er avgjørende for din fysiske og mentale helse, og det er aldri for sent å gjøre endringer for å skape en sunnere livsstil

Øv deg på dette, og bli ekspert på din egen kropp og hode. La oss sammen støtte hverandre på veien mot et sunnere og mer balansert liv. Del denne e-posten med andre - de trenger virkelig å høre dette. Slitenhet og utbrenthet er blitt den nye moderne sykdommen som har rammet over halve kloden, så dette må virkelig tas på alvor. 

Ta vare på deg selv, vennen min. Du er viktig, og du fortjener å ha det bra.

Ha en avslappende og fredfull dag!

Lev livet, lev lykkelig! OG du kan starte i dag

Klem fra Betty🌿🌟