Lading på søndag: refleksjon for en smidig start på uken

lading på søndag: refleksjon for en smidig start på uken Feb 25, 2024

 

Hei og velkommen tilbake til bloggen min! 🌟

Jeg håper du har hatt en avslappende helg så langt og at du finner litt tid til å puste ut og nyte øyeblikkene.

For meg har søndager alltid vært en spesiell tid. Det er den ene dagen i uken der jeg virkelig tar meg tid til å reflektere og samle tankene mine før en ny uke starter. Jeg setter meg gjerne ned med en kopp te eller kaffe, lytter til rolig musikk, og lar tankene flyte fritt.

Hvis du ikke allerede har denne vanen med å reflektere over uken, vil jeg virkelig oppmuntre deg til å begynne med det. Å sette av tid til å tenke tilbake på hva som har skjedd i uken, og hva du ønsker å oppnå i den kommende uken, kan virkelig være til nytte for både kropp og sjel. Det er en flott måte å sette pris på de små øyeblikkene og være takknemlig for alt det gode i livet vårt.

 

Som gestaltterapeut har jeg sett hvor viktig det er å lytte til kroppens signaler, spesielt når vi føler oss stresset eller overveldet. Det er så lett å bli fanget opp i alt det travle og glemme å ta vare på oss selv. Derfor er det viktig å gi oss selv tillatelse til å hvile og lade opp batteriene når vi trenger det. Vi fortjener det!

 

Å bruke litt tid på å tenke tilbake på hva som har skjedd i løpet av uken kan være veldig nyttig. Det hjelper meg med å få litt klarhet og se hva som har fungert bra og hva som kanskje kunne vært bedre. Det er som å gi seg selv en slags oppdatering på hvordan ting går, og ikke bare seile med og håpe at ting blir bra av seg selv.

 

Nå, la meg dele med deg en enkel refleksjonsøvelse som du kan prøve:

Tre spørsmål refleksjon:

  • Hva gikk bra denne uken?

    • Ta noen minutter til å tenke tilbake på positive øyeblikk, ta med de små tingene som er positive fra uken som har gått. Dette kan være alt fra små gleder til større seire. Skriv ned disse tankene her. 

  • Hva kunne vært bedre?

    • Identifiser noen områder hvor ting kanskje ikke gikk helt som planlagt eller hvor du følte deg litt utfordret. Dette er ikke for å slå deg selv ned, men heller for å lære og vokse fra erfaringene dine, tenk på energi-lekkasjene dine her.

  • Hvordan kan jeg justere eller forbedre ting fremover?

    • Basert på refleksjonene dine, tenk på noen små endringer og justeringer du kan gjøre for å gjøre ting bedre neste uke. Dette kan være å sette noen mål, planlegge bedre, eller ta deg tid til å ta vare på deg selv på en annen måte. Skriv ned noen tanker.

 

Denne enkle øvelsen kan hjelpe deg med å få litt klarhet og retning når du reflekterer over uken som har gått, og kan være et gull verktøy for å sette deg opp for suksess i ukene som kommer. Lykke til! 🌟