Hvorfor er det viktig med små gode rutiner i hverdagen?

hvorfor er det viktig med små gode rutiner i hverdagen? Jul 09, 2023

Vi er enkle vesener med enkle hjerner. Vi er ikke laget for en verden så omfattende som den vi lever i. Nervene er ikke laget for langvarig stress av noe slag, derfor vi mennesker trenger enkle, gode rutiner… ting som vi kan gjøre hver eneste dag og bygge opp rutinene rundt det. 

Du har rutinene dine, alle har slags rutiner, men spørsmålet er disse rutinene gode eller mindre gode, og hvorfor er det så viktig med disse rutinene.. 

 

Det er viktig med små gode rutiner i hverdagen av flere grunner. Små gode rutiner kan hjelpe oss med å opprettholde en sunn og balansert livsstil, øke produktiviteten, redusere stressnivået og forbedre vår generelle trivsel, vi trives jeg og deg bedre når vi har disse små gode rutinene som vi gjør hver eneste dag - det må ikke være store greier.

 

En av de viktigste grunnene til å ha små gode rutiner i hverdagen er at det kan hjelpe oss med å ha en sunn livsstil. 

 

Det hender at du tenker .. rutinene? som hva det? 

 

og her tenker jeg rutiner som inkluderer mosjon, at du rett og slett beveger kroppen din hver eneste dag ved å gå den korte eller lange turen, sunn mat og tilstrekkelig søvn er super viktig, bare disse tre elementene : bevegelse, mat og søvn kan vi dekke de grunnleggende pilar for en en god fysisk og mental helse. Små gode rutiner som å stå opp tidlig og starte dagen med en sunn frokost, kan gi oss energi og motivasjon til å ta vare på kroppen vår gjennom resten av dagen. 

 

Videre kan små gode rutiner som å planlegge og forberede sunne måltider på forhånd, bidra til å unngå fristelsen av usunn mat og dermed opprettholde et balansert kosthold.

 

I tillegg kan små gode rutiner også øke produktiviteten vår. yes du leste riktig, ved å ha disse små enkle gode rutinene øker du produktiviteten din - fordi du har mer energi, når jeg ikke har nok energi, fordi jeg har ikke beveget kroppen nok, eller spist sunt eller sovet nok så blir dagene veldig tunge og jeg klarer ikke å være effektiv - jeg blir rett og slett rå til å surre rundt og gjøre masse unødvendig andre ting enn å virkelig gjøre hva jeg skulle ha gjort for å gjøre denne oppgavene eller jobben ferdig, kjenner du deg igjen?

 

Ved å etablere faste rutiner for arbeid eller studier eller med ungene våre, kan vi skape struktur i hverdagen vår og optimalisere vår tid og energi. 

 

Små gode rutiner som å lage en to-do-liste hver morgen og prioritere oppgaver basert på viktigheten (denne to do-lista trenger ikke ha mer enn 6 ting hver dag - 6 viktige ting), med dette blir du  mer effektiv og organisert. Videre kan små gode rutiner også bidra til å redusere stressnivået. Når du  har faste rutiner og vaner, vet du på en måte hva du kan forvente, og vil føle deg mer forberedt på utfordringer som kan oppstå, og jeg lover deg livet har mye å by på. Dette kan bidra til å redusere følelsen av usikkerhet og angst fordi du er forberedt og vet på en måte hva som kommer. 

 

Små gode rutiner som å sette av tid til avslapning og egenomsorg er ufattelig viktig - derfor har vi  en hel 30 dagers velvære og egenomsorg Challenge i SelvPraten Academy Portal så du kan lære deg å gjøre akkurat dette, slik klarer du å ha deg i første pri, du klarer å bygge opp energien og du lærer deg  å redusere ditt stressnivået. 

 

Disse bitte små rutinene som du har hver eneste dag, påvirker livet ditt bevisst eller ubevisst, med disse gode rutinene  påvirker vår trivsel og vår tilnærming til livet og  hvordan vi tenker, føler og handler.. 

 

Når vi har faste rutiner som inkluderer aktiviteter og ting vi liker og som gir oss glede, kan vi oppleve økt lykkefølelse og tilfredshet i hverdagen. Små gode rutiner som å sette av tid til hobbyer, sosialt samvær eller tid med familie og venner, kan bidra til å skape positive opplevelser og styrke våre mellommenneskelige relasjoner. 

 

Dette kan igjen ha en positiv innvirkning på vår generelle trivsel og livskvalitet, jeg har hatt mange på terapi og som har blitt bevisst på egenomsorg og egenkjærlighet og dette hadde en stor bi-effekt på helse, fysisk og mentalt og ikke minst i relasjoner sier dem, det var en klient som sa at hun fikk til og med mye bedre relasjon og sex liv til kjæresten sin etter at hun har blitt bevist disse gode rutinene i hverdagen og på egenomsorg og egenkjærlighetHåper at du er bevisst hvilke rutiner du har i hverdagen i livet, fordi disse små tingene er de som utgjør det store forskjellen i livet.