Hvordan takle nedturer i livet ditt (følelse av å mislykkes)

May 27, 2023
 

 

Det er forskjellige måter vi mennesker  håndterer og takler følelsen av å mislykkes og feiler på. 

Det er ikke lett å takle alt presset vi går gjennom når ting går sidelengs i livet, og noen ganger er det også veldig frustrerende fordi vi ikke har en logisk forklaring på hva som foregår. 

 

Hvordan takle nedturer i livet er et tema som dukker opp ofte i terapirommet sammen med klientene eller studentene mine. 

 

Det viktigste tenker jeg er å danne en solid forståelse og tankesett, som mange trenger og å innse at alt er mulig og du kan gjøre det, og at hva som foregår i ditt liv akkurat nå kommer ikke til å være evig!

 

Her er mine topp 3 tips om hvordan du kan takle nedturer i livet:

 

 1. Først må du identifisere følelsene du har. 

Føler du svikt og har depresjon på samme tid? I så fall må du jobbe gjennom disse problemene og finne ut hvordan du kan gjøre hva som er riktig for deg. 

Du må prøve å finne en måte å komme deg gjennom nedturen og “fiasko” på, slik at du kan gå gjennom denne vanskelig tiden og denne vonde følelsen og få en lettere og bedre følelse.  Du må sette ord på hva du egentlig føler, kjenner du på tristhet, ensomhet, svikt og frustrasjon …neste må du finne ut hvorfor du fikk denne følelsen, hva som trigget denne følelsen.

 

 2. Du må snakke om følelsene dine av å mislykkes. 

Du må jobbe gjennom disse problemene og prøve å bestemme deg og finne årsaken til hva som får deg til å føle deg akkurat slik, en fin måte å gjøre dette her på er å dele og snakke med andre mennesker, du må ut av hodet ditt og la andre kanskje vise deg andre perspektiv og andre ting som du selv ikke klarer å se, la andre stikke en nål i denne boble du har skapt!

 

Det er mange mennesker du kan dele disse følelsene med. Å snakke med en god venn eller et familiemedlem du er trygg på er en super måte du kan få disse følelsene til å dempe seg. 

 Å snakke og dele er alltid en god måte å overvinne alle typer problemer du måtte ha.

 

3. Ikke handle på overveldende følelser

Det verste du kan gjøre når du har en følelse av å mislykkes, er å reagere/overreagere /handle på dem…  du ønsker ikke å reagere på en overveldende følelse og ta feil valg som kan gjøre situasjonen din verre. 

Du vil ikke gjøre noe du kanskje angrer på senere i livet. Du må kontrollere og styre dine indre reaksjoner. Ro deg ned og bestem deg for å finne ut av følelsene dine og ikke bruke dem til å skape enda mer kaos eller problemer, lær deg å roe nervesystemet ditt ved å bevege deg, gå tur, hør på musikk, sove.. finn din måte å roe nervesystemet ditt på. 

 

 

Den ene tingen du må huske på er at alle ting går over. Husk at hvis noe ikke går som det skal, og du kjenner at du har vanskeligheter med å takle presset, må du tenke at dette vil gå over, og du vil ikke huske hva du var så opprørt over. Å dele og å snakke om følelsene dine og få en avlastning på stresset og presset dette problemet har på deg, ved å dele følelsene og problemer med noen som virkelig lytter  kan virkelig gjøre en positiv forskjell og dette vil forhåpentligvis hjelpe deg med å sette hva som foregår i livet ditt mye klarer slik at du kan ta nye valg.

 

Finn ut hva som gir deg glede og gjør mer av det, lær deg hvordan du kan gi slipp og  hvordan du kan ta vare på deg selv når ting går sidelengst.. Det er ingen grunn til at du må leve med disse vonde følelsene og gå gjennom smerte. 

Bruk disse trinnene jeg har lært deg i dag, 1. identifiser dine følelse 2. del og snakke om følelsene dine med noen 3. ikke handle på overveldende følelser

Disse trinnene vil hjelpe deg å komme gjennom når du er i en vanskelig fase i livet og når du har en følelse av å mislykkes, disse vil hjelpe deg med å ha en brems og et steg tilbake slik at ting ikke forverrer seg, disse trinnene vil hjelpe deg med en ha et fugleperspektiv slik at du kan ha disse problemene på avstand så du kan ta de riktige valgene for deg.