Gjør du også dette? La oss snakke om det..

gjør du også dette? det er ikke så bra... May 05, 2024

Det er en tendens vi alle kjenner til, å sette oss selv bakerst i køen. Dette gjelder spesielt for oss kvinner som er mødre eller omsorgspersoner for både barn eller våre foreldre,  eldre slektninger. Vi gir og gir og gir og vi ordner og fikser,  og det virker som om dagene aldri er lange nok til å gjøre selvfølgelig hva vi har på "to-do"-listen. 

Vi bruker all vår tid og energi på å ta vare på andre og fikser andre ting som førsteprioritet - om det er ting, jobb eller personer, og når det endelig er tid til å pleie oss selv, føler vi oss skyldige eller egoistiske. Men la meg minne deg på hvorfor det er så viktig å prioritere din egen helse.

Ta en liten titt på kalenderen din hvis du bruker en, eller bare tenk i løpet av en dag om du har deg øverst på lista .. her snakker jeg ikke om “MÅ” avtalene som legen, tannlegen, fysio eller andre ting.. her snakker jeg om din egen tid, og tid til kun deg selv, hvor du virkelig fyller på med energi og gode ting som du trenger og har behov for.

Når du tar vare på deg selv, fyller du ikke bare på din egen energi og velvære, men du investerer også i din styrke til å være tilstede for dem rundt deg. Tenk på det som å være kaptein på et skip - hvis kapteinen ikke tar vare på seg selv og holder seg frisk og sterk, hvordan kan han da lede mannskapet trygt gjennom stormen?

 

Å ta vare på din egen helse er som å fylle på med drivstoff til livet ditt. Det er ikke egoistisk, det er faktisk helt nødvendig! Når du tar vare på deg selv, blir du den versjonen av deg som du vil være, selv for de du er glad i. Det er som å ha en bil - hvis tanken er tom, kommer du ikke langt. Men hvis du fyller tanken, kan du reise hvor som helst og være der for de som trenger deg. 

Noen ganger kan folk rundt oss, spesielt familiemedlemmer som vi kanskje ikke alltid kommer så godt overens med, være som å suge energien ut av oss. Det er viktig å være oppmerksom på dette, slik at vi ikke blir helt utmattet, både mentalt og fysisk. Det handler om å finne balansen mellom å gi til andre og ta vare på deg selv, og velg alltid helse og deg først!  Du fortjener å føle deg bra og ha nok energi til å håndtere alt livet kaster på deg!

Nå, la meg vise deg en enkel øvelse, jeg liker å gjøre denne øvelsen på morgen, som kan hjelpe deg å være din mer bevisst på at du er verdt, og verdt til å satse på, at du er viktig og du må komme først for å kunne hjelpe deg selv og andre. 

🌿 Først, skap deg et fredelig hjørne, enten med en varm kopp te eller en forfriskende kald drikk.

🌟 Bruk noen få minutter på å reflektere over tre ting som virkelig gjør deg glad og stolt ved deg selv.

📝 Deretter, ta deg tid til å skrive ned tre konkrete måter du kan ta vare på din egen helse i dag.

💡 Dette kan inkludere alt fra å fordype deg i en god bok, til å utføre enkle pusteøvelser eller nyte en lang spasertur i naturen - alt som gir deg energi og glede.

🍃 Når kvelden kommer, ta deg tid til å reflektere over om du faktisk har utført disse tre tingene for deg selv i løpet av dagen, og forplikt deg til å gjenta denne øvelsen hver dag denne uken.

 

Jeg håper denne øvelsen vil være til nytte for deg, og jeg oppfordrer deg til å gjøre den til en del av din ukentlige rutine. Husk alltid at du er verdifull og at din helse kommer først.

Husk at ved å sette av tid til å verdsette din egen verdi og prioritere din egen helse, legger du grunnlaget for en sunnere og mer balansert livsstil.

Ta dette øyeblikket for å være snill mot deg selv og sette dine behov først.