Å hvile er ikke nok når du er utbrent, les hva du kan gjøre..

å hvile er ikke nok når du er utbrent Apr 28, 2024

Håper du har det bra og finner litt kun til deg selv. Jeg vil gjerne dele noen tanker som har vært på hjertet mitt i det siste: viktigheten av å gjøre mer enn bare å hvile når vi føler oss utbrente.

Det er en vanlig misforståelse at når vi sliter med kronisk stress, føler oss utmattet eller utbrente, er løsningen bare å hvile og ta det med ro. Og selvfølgelig, hvile er viktig - det er avgjørende for å gi kroppen vår en sjanse til å komme seg og få energi og overskudd. Men det er så mye mer som trengs for å virkelig helbrede fra utbrenthet, og noen ganger klarer vi rett og slett ikke å koble på ro og hvile fordi kroppen vår er full av stress og uro.

Når vi føler oss utbrente, kan det være fristende å bare kollapse på sofaen og tilbringe dagene med å se på Netflix. Og ja, hvile er viktig - det gir kroppen vår en sjanse til å komme seg. Men hva med sjelen vår? Den trenger også litt kjærlighet og omsorg!

Når vi snakker om å ta vare på sjelen vår, refererer vi til den delen av oss som handler om følelser, indre ro og livets dype mening. Det er den delen av oss som kan føle seg trist, glad, stresset eller fredfull, uavhengig av hva som skjer rundt oss.

Når vi føler oss utbrente, som sagt, er det ikke bare kroppen vår som trenger hvile - det er også sjelen vår som trenger pleie og næring. Vi må grave dypere og utforske og prøve å finne ut årsakene til vår utbrenthet. Det kan være at vi må sette grenser, lære å si nei, og prioritere våre egne behov over andres forventninger. Det kan også innebære å finne hva som virkelig gir oss glede og mening i livet, og ta bevisste skritt for å ha mer av dette i hverdagen vår.

Det er også viktig å søke støtte fra andre. Å dele våre utfordringer og bekymringer med noen vi stoler på, kan være utrolig terapeutisk og gi oss den støtten og forståelsen vi trenger for å komme gjennom vanskelige tider, start med å si hvordan du virkelig har det uten maske og filter bare snakk i vei.. om dine følelser og tanker, men dette krever at denne personen du snakker med liker du og stoler du på 100%. Sammen kan vi lære og vokse, og styrke hverandre på veien mot bedring - vi er ikke designet å gjøre alt i verden alene - vi trenger hverandre og vi trenger hjelp og støtte, yes jeg snakker til deg nå som ordner og fikser for alle de andre og er sååå sterk og flink pike - du trenger hjelp og støtte du også!.

Så i stedet for bare å hvile, oppfordrer jeg deg til å utforske dypere. Ta deg tid til å lytte til kroppen og sjelen din, finn ut hva som virkelig trengs for å helbrede og komme deg ut av dette, og ta konkrete skritt for å bringe balansen og ro tilbake i livet ditt. Og husk alltid at du ikke er alene på denne reisen - jeg er her for deg, og sammen kan vi støtte hverandre gjennom alt.

Her er noen tips når hvile alene ikke er nok og du føler deg utbrent:

  1. Sørg for balanse: Finn en balanse mellom arbeid, hvile og rekreasjon. Sett grenser og prioriter dine egne behov.

  2. Utforsk dine behov: Ta deg tid til å identifisere hva som virkelig gir deg glede og mening. Prioriter disse behovene og inkluder dem mer i hverdagen din.

  3. Prøv nye aktiviteter: Utforsk nye hobbyer eller aktiviteter som kan gi deg energi og glede. Å prøve noe nytt kan hjelpe deg å finne nye måter å pleie sjelen din på.

  4. Ta deg tid til å reflektere: Sett av tid til å reflektere over livet ditt, dine mål og hva som virkelig betyr noe for deg. Dette kan hjelpe deg med å få klarhet og retning.

  5. Vær snill mot deg selv: Gi deg selv tillatelse til å ta det med ro og være snill mot deg selv. Unngå selvkritikk og gi deg selv den omsorgen du fortjener.

  6. Søk støtte: Ikke nøl med å søke støtte fra venner, familie eller en profesjonell hvis du trenger det. Å dele dine utfordringer med noen du stoler på kan være utrolig terapeutisk.

Håper dette hjelper deg med å ha enklere hverdag! Klem