9 tips for effektiv tidsstyring

9 tips for effektiv tidsstyring May 18, 2023
 

 

Har du noen gang tenkt at det ikke er nok timer i døgnet, Og du håper at dagene kunne vært lengre, eller følte deg overveldet over disse oppgavene som sitter å vente på deg? Hvis du har det kan dette hjelper deg!


Første tipset for å klare å styre tiden effektiv er 

 1.Vær tydelig over dine mål og hvordan du skal gjennomføre de

 Vær veldig tydelig på dine mål og ambisjoner, både på kort og lang sikt. Skriv dem ned. Når du vet hva du virkelig ønsker å oppnå (og hvorfor) er det lettere å ta avgjørelser om hva som må gjøres, og å planlegge deretter, slik at du gjør noe med det 

 

 2.Fokuser på dine topp prioriteringer

Du vil bli mer produktiv og effektiv hvis du identifiserer og fokuserer på de områdene som er viktigst for deg og livet ditt. Velg hva som er viktig for deg og prioriter det. 

 

 3.Planlegg tiden din.

Skriv bokstavelig talt ned en avtale i kalenderen din  (du har en kalender, har du ikke? hvis ikke så skaff deg en, du har en app på mobilen din, eller kjøp en papirversjon av kalenderen), avtal dette i kalenderen på akkurat samme måte som du gjør med legen eller tannlegen, når du har avtalen i kalenderen så reduserer du angsten over å ikke ha nok tid og holder deg fokusert.

 

 4.Si nei!

Sjekk alltid timeplanen din før du forplikter deg til noe nytt. Ikke la andre avlede deg fra dine mål. Husk at når noen spør deg om noe eller om du skal være med på noe er fordi dette passer deres kalender og deres liv, og du må lære deg å si nei hvis det ikke passer ditt liv og din kalender.  

 

5.Ta en realitetssjekk

Vil din nåværende aktivitet, dvs. hva du holder på med  ha et positivt resultat, eller gjør du det for å unngå noe annet? Spør deg selv – vil dette bringe meg nærmere målet mitt? Rett og slett tenk om dette er noe bra for deg og målene dine eller ikke. 

 

 6.Gjenta suksessen din, eller kopier andres suksess

Husker du sist du reiste på ferie eller du skulle presentere noe til sjefen din eller skole, eller holde tale, og hvordan du fikk gjort så mye de dagene før du dro? eller de timene like før? Hvilke strategier og teknikker brukte du som gjorde deg så effektiv og fokusert? Kan du gjenta dem? Alternativt kan du forestille deg at du skal reise i morgen eller har en slutt tid eller dato slik at du presser deg selv til å fokusere og prestere, husk broen mellom drømmen og målet er “Å gjøre”. 

 

7.Feir hver små skritt på vei til målet

Det er super viktig at du takker deg selv for hva du gjør for deg, og gi deg selv oppmerksomhet og anerkjennelse istedenfor å vente på at andre gi deg det, kjøp en sjokoladebit eller en kopp kaffe eller gave eller hva det måtte være for å feire deg selv og gi deg klapp på skulder, fordi DETTE fortjener DU.

 

 8.Balanser livet ditt

Planlegg også personlige aktiviteter i forhold til det livet du har, du kan for eksempel ikke sette opp hele dagen for å jobbe med målet og du er små barn forelder, balanser livet ditt slik at du får tid til familie, venner, helse og moro, fordi det å ha et balansert liv reduserer stress og øker energinivået. 

 9.Avslutt dagen

På slutten av dagen din om kvelden kan du gjøre en liten oppsummering for dagen,og å gjøre notater om hva som må gjøres i morgen og prioritere disse oppgavene. Du vil bekymre deg mindre om kvelden og være forberedt og fokusert neste morgen.