Har du et lite pusterom i hverdagen? her er den… med en øvelse for å roe ned i hverdagen

har du et lite pusterom i hverdagen? her er den… med en øvelse for å roe ned i hverdagen Apr 06, 2024

Håper du har hatt en rolig og avslappende helg så langt! I dag vil jeg ta opp et viktig tema som jeg tror mange av oss kan kjenne seg i og relatere til - viktigheten av å finne et lite rom for oss selv i hverdagen.

Livet vårt kan være hektisk og fullt av forpliktelser, og det er lett å bli fanget opp i en virvel av aktiviteter uten å ta tid til å puste ut. Men hva skjer når vi ikke prioriterer oss selv og tar oss tid til å lade batteriene?

Konsekvensene kan være store. Vi kan føle oss utmattet, overveldet og til og med miste kontakten med oss selv og skape kronisk stress og bli utbrente. Det er som om vi mister den indre roen og balansen som er så viktig for vår trivsel, og jeg har selv personlig erfart betydningen og hvor livsviktig av å finne det lille pusterommet i hverdagen og bare koble litt av fra alt mas og fjas, samt de katastrofale konsekvensene av å unngå det på lang sikt, fordi det er virkelig ingen hyggelig situasjon å befinne seg i.

Derfor vil jeg utfordre oss begge til å sette av noen minutter hver dag for å finne et lite rom for oss selv. Det trenger ikke å være mye - kanskje det bare er fem minutter med dyp pusting, en kort spasertur i naturen, eller noen øyeblikk med meditasjon. Det viktigste er å gi oss selv tillatelse til å roe ned og være til stede i øyeblikket.

For å hjelpe deg med å komme i gang, vil jeg foreslå en liten øvelse. Sett av fem minutter i dag til å finne et rolig sted og gjør følgene øvelse, den er lett, enkel og helt magisk:

🌿 Finn et rolig sted: Velg et sted hvor du føler deg komfortabel og uforstyrret. Det kan være hvor som helst, fra din favorittkrok i stuen til en fredelig park i nærheten.

🌬️ Pust dypt: Lukk øynene og fokuser på pusten din. Ta noen dype åndedrag inn og ut, og kjenn hvordan luften fyller lungene dine.

🧠 Slipp tanker og bekymringer: Prøv å la gå av alle tankene og bekymringene dine. Hvis du merker at tankene vandrer, ikke døm dem - bare la dem gli forbi som skyer på himmelen.

☁️ Vær til stede i øyeblikket: Når tankene vandrer, bring oppmerksomheten tilbake til pusten din. Fokuser på følelsen av å være i øyeblikket, uten å dømme eller analysere.

🤔 Reflekter: Etter øvelsen, ta deg tid til å reflektere over hvordan du føler deg. Legg merke til eventuelle endringer i kroppen din, sinnstilstand eller humør. Ikke vær redd for å utforske disse følelsene nærmere.

Jeg setter virkelig pris på at du tok deg tid til å lese dette, og jeg håper at den lille øvelsen jeg har delt kan være til nytte for deg i hverdagen. Jeg vil gjerne høre fra deg om hvordan det gikk! og om din opplevelse med øvelsen. Ikke nøl med å dele dine tanker og erfaringer - det er gjennom å dele og støtte hverandre at vi kan vokse og lære sammen.

"Lev livet, lev lykkelig! 🌿🌟 Og du kan starte i dag💞. Klem fra Betty"